Inventator moldovean premiat cu argint la o olimpiadă internațională

Inventator moldovean premiat cu argint la o olimpiadă internațională

Un tînăr inventator din Republica Moldova a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internațională pentru Tineri, care s-a desfășurat în perioada 11-13 august în Coreea de Sud.

Este vorba despre Valentin Vozian, laureat al Premiului mare al Concursului „Cel mai bun elev inovator - 2017”, care a impresionat juriul din Coreea de Sud cu lucrarea  „Sistem centralizat de drone”. Invenția a fost realizată în comun cu un alt tînăr din Republica Moldova, Dan Butmalai. Sistemul reprezintă o rețea de drone monitorizată și controlată dintr-un centru unic. Sistemul are integrat un algoritm de inteligență artificială ce permite detectarea obiectelor țintă.

În scopul susținerii spiritului de creativitate și inventivitate al elevilor, precum și promovării realizărilor tinerilor inventatori din Republica Moldova la olimpiadele internaţionale de invenţii și tehnologii noi, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a acordat asistență financiară tînărului inventator pentru a participa la eveniment.

La Olimpiada Internațională pentru Tineri au fost prezenți aproximativ 500 de participanți din peste 20 de țări. Evenimentul, aflat la cea de-a II-a ediție, a fost organizat de Asociația Femeilor Inventatoare și Antreprenoare din Coreea de Sud.

Olimpiada oferă tinerilor oportunitatea de a-și împărtăși ideile, invențiile, inovațiile, fiind o platformă excelentă pentru expunerea progreselor tehnologice din diferite domenii. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load