De Ziua Independenței transportul în centrul Chișinăului nu va circula

De Ziua Independenței transportul în centrul Chișinăului nu va circula

În perioada 25-27 august circulația transportului pe Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va fi restricționată.

 

În primele două zile, pe PMAN vor avea loc lucrările de pregătire a evenimentelor festive, iar pentru 27 august este prevăzut un program cultural și de divertisment. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale din 14 august de către specialistul principal al Direcției social-umanitare și relații interetnice Cristina Aparatu, citată de NOI.md.

Traficul va fi restricționat în zona bulevardului Ștefan Cel Mare, între străzile Pușkin și Bănulescu-Bodoni. Cu solicitarea privind introducerea unor astfel de restricții s-a adresat Guvernului Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar Primăria Chișinău a promis să ofere suport tehnic. Astfel, la 25 și 26 august, cu sprijinul instituțiilor republicane și celor municipale de profil, vor fi efectuate lucrările de instalare a două scene în Piața Marii Adunări Naționale, iar la 27 august, pe chișinăuieni și oaspeții capitalei îi așteaptă un program cultural bogat.

În acest an scena principală, potrivit Cristinei Aparatu, nu va fi amplasată lîngă trotuar, ca în anii precedenți, ci chiar pe carosabil. În plus, o scenă mică va fi instalată și lîngă Arcul de Triumf. Totodată, Primăria nu este la curent dacă restricțiile de circulație în „inima” Chișinăului vor fi impuse  trei zile consecutive sau va fi instituit un regim de circulație special. Decizia finală va fi adoptată în cadrul unei ședințe a grupului de lucru privind organizarea evenimentelor prilejuite de Ziua Independenței, care va avea loc pînă la 18 august.

Precizăm că, anual, de Ziua Independenței se introduc restricții de circulație a transportului în centrul Chișinăului. Conducătorii auto sînt rugați să ocolească Piața Marii Adunări Naționale, iar transportul public este redirecționat pe strada București.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load