Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Merkel apără democrația, în timpul unei vizite la fosta închisoare Stasi

11 aug. 2017,, 22:00   Externe
1822 0

Cancelarul Angela Merkel a invocat nedreptățile Germaniei de Est comuniste și a apărat libertatea și democrația, vineri, în timpul unei vizite la o închisoare notorie din Berlin a fostei poliții secrete Stasi, relatează Reuters.

Merkel, fiica unui pastor protestant care a crescut în Republica Democrată Germană (RDG), a vizitat fosta închisoare Hohenschoenhausen cu o zi înainte de a-și lansa campania pentru un al patrulea mandat de cancelar în alegerile naționale din 24 septembrie.

Mii de deținuți politici au fost încarcerați în închisoarea, care, după căderea Zidului Berlinului în 1989 și reunificarea Germaniei în 1990, a devenit un muzeu și un memorial.

"Nedreptatea care a avut loc în RDG, pe care mulți oameni au trebuit să o experimenteze într-un mod îngrozitor, nu trebuie uitată", a spus Merkel, care tocmai s-a întors la lucru după o vacanță de vară de trei săptămîni.

Ea a notat că vizita la fosta închisoare Stasi, cu două zile înaintea marcării începutului construcției Zidului Berlinului în 1961, este "de o importanță deosebită pentru mine".

"Pare mult timp în urmă, dar ne avertizează să muncim din greu pentru libertate și democrație", a subliniat ea.

Se așteaptă ca Merkel și conservatorii ei, la putere din 2005, să cîștige un nou mandat, deși un sondaj realizat de institutul Infratest dimap și publicat joi noapte sugerează că popularitatea ei a scăzut cu 10%, ajungînd acum la 59%.

Cu toate acestea, Merkel pare să nu se teamă, în timp ce popularitatea principalului ei rival, candidatul social-democraților la funcția de cancelar, Martin Schulz, a scăzut la un nou minim record de 33%, pierzînd 4% față de luna trecută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?