Trei infractori străini, extrădați de Moldova

Trei infractori străini, extrădați de Moldova

Un cetățean al Austriei și doi cetățeni ai Italiei dați în căutare internațională, după ce au săvîrșit infracţiuni de escrocherie și trafic de copii, au fost extrădați din R. Moldova pentru ispășirea pedepsei, notează NOI.md.

Procedura de extrădare a avut loc la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind organizată de către polițiștii de frontieră în comun cu Centrul Cooperare Poliţienească Internațională (CCPI) și Direcția operațiuni speciale a MAI.

Conform informației CCPI, cetățeanul Austriei, de 40 de ani, a fost anunțat în căutare de către autoritățile austriece pentru implicarea acestuia în activități de escrocherie. În cadrul măsurilor de verificări speciale, bărbatul a fost reținut la sfîrșitul lunii iunie curent, în orașul Bălți, ulterior plasat în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău pînă la luarea deciziei de extrădare.

La fel, un cetățean italian de 53 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunilor de escrocherie și păstrarea bunurilor furate pe teritoriul Italiei, a fost identificat și reținut în luna octombrie 2015 în municipiul Chișinău. Prin decizia Judecătoriei Buiucani a fost acceptată extrădarea acestuia în Italia, unde este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea timp de 14 ani și 7 luni.

În cel de-al treilea caz, cetățeanul Italiei, de 53 de ani, a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de copii și pornografie infantilă. În ianuarie curent Ministerul Justiției al R.Moldova a recepționat scrisoarea Ministerului Justiției din Italia de acceptare a cererii privind transferul infractorului pentru a continua ispășirea pedepsei pe teritoriul Italiei.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load