Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Satul Băhrineşti din raionul Floreşti va fi asigurat cu apă

11 aug. 2017,, 18:45   Societate
2251 0

În satul Băhrineşti din raionul Floreşti va fi construit un apeduct cu lungimea de 28,2 km, care va asigura cu apă 450 de gospodării.

Acesta va fi construit în cadrul proiectului "Apă pentru viaţă în Regiunea de Nord: raioanele Floreşti şi Soroca".

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bîtca, a spus vineri la ceremonia de lansare a construcţiei că, datorită proiectului, încă nouă localităţi rurale vor avea acces la apă calitativă: Cuhureştii de Sus, Cuhureştii de Jos, T]rgul Vertiujeni, Vertiujeni, Japca, Zăluceni, Ţipordei, Nicolaevca, Unchiteşti şi Făgădău.

Pe parcursul a trei ani vor fi construiţi 106,5 km de reţele de distribuţie a apei, 13,9 km de aducţie, 5 rezervoare şi turnuri de apă, 4 staţii de captare/pompare.

Valoarea totală a proiectului constituie 66,08 milioane de lei, dintre care 29,9 milioane reprezintă o investiţie oferită prin intermediul Proiectului Elveţiei de apă şi sanitaţie în Moldova (ApaSan), iar 6 milioane – contribuţia populaţiei locale.

Consiliul Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea, din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională a circa 6 milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?