Trump anunță despre noua strategie în Afganistan

Trump anunță despre noua strategie în Afganistan

Președintele american, Donald Trump, a afirmat joi că decizia sa, foarte așteptată, asupra nivelului trupelor americane din Afganistan va interveni rapid, transmite AFP.

"Este o decizie pe care o vom lua foarte curînd", a declarat liderul SUA, de la domeniul său de golf, din New Jersey, unde se află în vacanță.

"sîntem foarte aproape. Este o decizie foarte importantă pentru mine, am moștenit un veritabil haos", a continuat Trump.

Numărul trupelor rămîne în prezent blocat la circa 8.400 de americani și 5.000 de soldați ai NATO. Administrația înregistrează divergențe asupra poziției ce trebuie adoptate față de războiul cel mai lung din istoria SUA.

Miza este mare: șefii militari americani din Afganistan și regiune cer de mai multe luni întăriri de mai multe mii de oameni pentru a ajuta Kabulul să reziste loviturilor talibanilor.

Pe teren, situația s-a tot înrăutățit. Peste 2.500 de polițiști și soldați afgani au fost uciși între 1 ianuarie și 8 mai. Nivelul pierderilor americane, pentru 2017, este deja egal cu cel de pe ansamblul anului 2016.

La apogeul prezenței lor în Afganistan, Statele Unite au deplasat circa 100.000 de soldați în respectiva țară.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load