Ramurile industriei în care se atestă cea mai mare creştere

Ramurile industriei în care se atestă cea mai mare creştere

În Republica Moldova, conform bilanţului pe primul semestru 2017, se atestă o creştere nesemnificativă a volumului producţiei industriale la întreprinderile din ţară, care a constituit 0,3%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2016, comunică NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, totodată, în ianuarie-iunie 2017 volumul producţiei în industria minieră s-a majorat cu 1,6%, iar în industria prelucrătoare a crescut cu 0,4%.

Întreprinderile industriei alimentare în primele şase luni 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, și-au majorat volumul producţiei cu 1,8%.

Totodată, în primul semestru al anului curent, în producerea băuturilor s-a atestat o creştere de 8,6%, la fabricarea articolelor de tutungerie – o descreştere de 39,7%.

Fabricarea producţiei textile s-a redus cu 17%, a îmbrăcămintei s-a micşorat cu 0,4%. Fabricarea hîrtiei şi produselor din hîrtie s-a diminuat cu 13,9%, iar a substanţelor chimice şi produselor chimice s-a majorat cu 1,7%.

La fabricarea producţiei farmaceutice şi preparatelor farmaceutice s-a atestat creştere cu 7,7%, a articolelor din cauciuc şi mase plastice – majorare cu 23,6%. Regresul în industria metalurgică a constituit 1,5%.

Fabricarea computerelor, producţiei electronice şi optice s-a majorat cu 0,4%, a utilajelor electrice  a crescut cu 16,8%. Producţia de maşini şi utilaje s-a redus cu 3,9%, de automobile, remorci şi semiremorci – s-a micşorat cu 1,4%. Fabricarea mobilei s-a majorat cu 2,6%.

La producerea şi livrarea energiei electrice, gazului, apei calde şi căldurii s-a atestat regres cu 0,5%.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load