Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pettit neagă faptul că SUA au sistat suportul pentru Armata Naţională

11 aug. 2017,, 11:40   Economie
2070 0

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James Pettit, a respins informaţia cu privire la faptul că SUA au sistat suportul pentru Armata Naţională. Ambasadorul a făcut acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Baza militară de la Bulboaca.


„Nu am suspendat asistenţa financiară, continuăm să acordăm ajutor, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile pentru militarii moldoveni. Ne dorim ca Armata Naţională să fie bine pregătită pentru misiuni de menţinere a păcii", a spus el.

În acelaşi timp, el şi-a exprimat regretul că Armata Naţională nu a participat la exerciţii militare în străinătate.

„Noi discutăm acest subiect. Sperăm că în viitor situaţia se va schimba şi armata va participa la exerciţii internaţionale", a spus Pettit.

Săptămînă aceasta preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, ex-ministrul Apărării Anatol Şalaru a anunţat că intenţionează să depună o plîngere penală împotriva lui Igor Dodon. Potrivit lui, refuzul lui Igor Dodon de a permite participarea soldaţilor Armatei Naţionale la aplicaţiile şi exerciţiile militare regionale a dus la sistarea finanţării de circa $12,7 milioane pentru Armata Naţională, acordate de SUA prin intermediul programului Foreign Military Financing (FMF, Finanţarea Militară Străină).

James Pettit a menţionat că în jurul subiectului finanţării Armatei Naţionale a Moldovei şi a modernizării Centrului de instruire din Bulboaca au apărut unele neînţelegeri.

„Scopul nostru cel mai important este să contribuim la modernizarea Centrului de instruire. Toate obiectele sînt concepute pentru a învăţa, deci, nu există nicio ameninţare. Este planificată reconstrucţia totală a clădirii construite în anul 1992. Deja a fost anunţat un tender de realizare a lucrărilor", a menţionat diplomatul.

Locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, a menţionat că "proiectul prevede extinderea cazărmilor, stabilirea punctelor de control".

„Cazărmile vor fi capabile să găzduiască 450 de militari. Vor fi încăperi şi pentru 50 de femei-militari. La poligon va fi construită şi o staţie de epurare", a subliniat Eduard Ohladciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?