Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pentru dezvoltarea jocurilor de noroc în Moldova vor fi cooptaţi parteneri privaţi

11 aug. 2017,, 10:50   Economie
2388 0

Pentru dezvoltarea jocurilor de noroc în Moldova, declarate anterior monopol al statului, vor fi cooptaţi parteneri privaţi, investitori strategici, de la cooperarea cu care, în vederea realizării proiectelor parteneriatului public-privat în această sferă, autorităţile aşteaptă dividende evaluate la zeci de milioane de euro, informează NOI.md.

Guvernul a aprobat la ultima sa şedinţă Hotărîrea cu privire la aprobarea scopurilor şi condiţiilor parteneriatului public-privat (PPP) pentru dezvoltarea activităţii SA Loteria Naţională a Moldovei, precum şi cerinţele faţă de selectarea investitorilor în scopul cooperării cu această societate.

După cum a menţionat vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei şi Infrastructurii, scopul şi obiectivul parteneriatului public-privat în acest domeniu este sporirea eficienţei şi dezvoltarea activităţii în domeniul jocurilor de noroc, care este monopolul statului, administrat de Loteria Naţională a Moldovei, prin atragerea investiţiilor, celor mai bune practici şi know-how, cu asigurarea reducerii riscurilor sociale ce ţin de activitatea în acest domeniu, precum şi majorarea alocărilor la bugetul de stat.

Se stipulează că Agenţia Proprietăţii Publice va organiza un concurs de selectare a investitorilor, cu care va fi încheiat un contract de PPP pe termenul de cel puţin 15 ani. Este vorba despre atragerea a doi parteneri. Primul va ajuta la dezvoltarea activităţii SA Loteria Naţională a Moldovei în domeniul organizării loteriilor şi pariurilor la competiţiile/manifestările sportive, iar al doilea – în sectorul maşinilor de joc cu cîştiguri în bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?