Fenomen astronomic de poveste! Cînd va avea loc? (FOTO)

Fenomen astronomic de poveste! Cînd va avea loc? (FOTO)

În fiecare an, pe la mijlocul lunii august, sîntem martorii celui mai cunoscut şi popular curent de meteori: Perseidele.

Curenţii meteorici, mai poartă denumirea populară şi de „ploaia de stele căzătoare”. Denumirea are ca sursă de inspiraţie, un punct luminos, ca o stea, ce pare că se desprinde de pe bolta cerească deplasîndu–se cu mare viteză, timp de cîteva clipe, după care se stinge. În realitate sînt fragmente de corpuri interplanetare de dimensiuni foarte mici, ce pătrund în atmosfera Pămîntului şi ard în întregime prin frecarea cu aerul. Dacă corpul respectiv este suficient de mare, lasă o dîră luminoasă şi chiar o explozie, ce poartă denumirea de bolid.

Numele curenţilor de meteori este dat de constelaţia din care aparent vin meteorii. Locul mai poartă denumirea de radiant. Perseidele au radiantul în constelaţia Perseu (Perseus).

Perseidele au perioada de activitate în intervalul 17 iulie – 24 august, şi momentul maxim din anul acesta va fi în după amiaza zilei de 12 august 2017, ora 19.00.

 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load