Dodon intervine pentru a clarifica situația din jurul poligonului "Bulboaca"

Dodon intervine pentru a clarifica situația din jurul poligonului "Bulboaca"

Recent Ministerul Apărării a confirmat că va moderniza infrastructura Bazei militare de instruire „Bulboaca” dintr-o donație americană de 1,6 milioane de dolari, informează NOI.md.

Noutatea nu l-a lăsat indiferent pe președintele Igor Dodon, care a declarat că va efectua o vizită la poligon pentru a clarifica situația. El a menționat că, în calitate de comandat suprem al forțelor armate, nu va admite ca soldații moldoveni să fie folosiți în mașinăria vreunui bloc militar.

„În ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și finanțările care vin din SUA. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor. Să nu uităm că sîntem un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est”, a reacționat Dodon.

Presa rusă semnala recent că modernizarea infrastructurii poligonului de la Bulboaca ar avea loc sub egida NATO și că ar afecta neutralitatea statului. Ministerul Apărării a dezmințit însă această informație. Potrivit instituției, modernizarea poligonului are scopul instruirii mai bune a militarilor moldoveni pentru participarea la operațiuni internaționale de menținere a păcii, cu mandat ONU.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load