La 91 ani a devenit absolventă a universității din Thailanda

La 91 ani a devenit absolventă a universității din Thailanda

O femeie de 91 de ani a devenit cea mai vîrstnică persoană care a absolvit o universitate în Thailanda, primindu-și diploma de licență, miercuri, din partea regelui Maha Vajiralongkorn, informează DPA.

Însoțită de familia ei, Kimlun Jinakul a călătorit peste 700 de kilometri din provincia nordică Phayao pînă la Sukhothai Thammathirat Open University, de lîngă Bangkok, pentru a-și primi diploma în ecologie umană.

"A fost întotdeauna visul meu de a-mi continua studiile", a declarat Kimlun pentru postul local de televiziune Thai PBS, adăugînd că nu și-a putut continua educația după terminarea liceului deoarece familia nu a putut-o sprijini financiar.

Kimlun a declarat că s-a simțit inspirată să își continue studiile în 2011, după ce a văzut că atît copiii cît și nepoții ei au primit diplome universitare și apoi și-au găsit locuri de muncă decente. "Niciodată nu e prea tîrziu să studiezi", a mărturisit ea.

Potrivit universității citate, pe durata studiilor, Kimlun nu a primit vreun tratament special în ceea ce privește notarea. De altfel, femeia a picat mai multe examene și a trebuit să fie re-examinată de mai multe ori.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load