Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Compania Lego a numit, joi, un nou director executiv

11 aug. 2017,, 00:30   Externe
2316 0

Compania daneză Lego, specializată în producția de jucării și renumită pentru jocurile sale realizate din cărămizi din plastic colorate în diverse nuanțe, l-a numit pe Niels B. Christiansen, în funcția de director executiv, la doar opt luni după numirea lui Bali Padda în această poziție, informează DPA.

Niels B. Christiansen va prelua de la 1 octombrie atribuțiile de la Bali Padda la conducerea Lego Group, o companie deținută de familia Christiansen, potrivit unui comunicat oficial publicat joi dimineață.

În vîrstă de 51 de ani, Niels B. Christiansen a demisionat în luna iunie, după nouă ani petrecuți în calitate de director executiv al companiei daneze Danfoss, specializată în tehnologie industrială.

Jorgen Vig Knudstorp, directorul consiliului de administrație și fost director executiv al grupului Lego, a lăudat rolul jucat de Niels B. Christiansen în cadrul conducerii de la Danfoss, unde managerul danez "a transformat o companie industrială tradițională într-un lider pe piața tehnologiei".

Bali Padda, în vîrstă de 61 de ani, care a preluat de la Jorgen Vig Knudstorp funcția de director executiv al acestei companii nelistate la bursă în luna ianuarie, va deveni consilier special în cadrul Lego Brand Group, o entitate care se concentrează pe protejarea și dezvoltarea celebrului brand de jucării.


Modificarea operată la nivelul funcției de director executiv al Lego s-a petrecut mai repede decît anticipase consiliul de administrație, a precizat Jorgen Vig Knudstorp.

Compania Lego, înființată în 1932, este unul dintre liderii mondiali din domeniul producătorilor de jucării. Compania daneză a raportat un profit net de 1,33 miliarde de dolari la nivelul anului 2016, în ușoară creștere față de 2015.

Lego Group are peste 19.000 de angajați. Producția este bazată în Danemarca, Republica Cehă, Ungaria, Mexic și China.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?