Fiscul va sancționa unitățile de schimb valutar care admit încălcări

Fiscul va sancționa unitățile de schimb valutar care admit încălcări

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va avea dreptul de a sancționa unitățile de schimb valutar  în cazul în care va fi constatată încălcarea regulilor de utilizare a mașinilor de casă și control cu memorie fiscală.

Sancțiunile vor fi aplicate în baza actului de control remis SFS de către Banca Națională a Moldovei (BNM), potrivit unui proiect de modificare și completare a unor acte legislative, avizat pozitiv astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Completările operate au fost dictate de faptul că încălcările din domeniul mașinilor de casă și control cu memorie fiscală sînt sancționate de organul fiscal, potrivit Codului contravențional. Banca Națională verifică unitățile de  schimb valutar în care deseori depistează fapte ce constituie contravenții, mai ales încălcarea regulilor de exploatare a mașinilor de casă și control, însă BNM nu are atribuții de constatare a contravenției și/sau sancționare. 

Proiectul mai prevede introducerea în Codul fiscal a unei noțiuni noi de sistem informatic valutar. Această platformă este un  nod intermediar de pe care vor fi transmise în timp real informațiile gestionare și financiare la executarea operațiunii de schimb valutar în numerar cu persoanele fizice, efectuate la aparatele de schimb valutar ale unităților licențiate, prin canale digitale securizate, în sistemul informațional al Serviciului Fiscal de Stat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load