Filip: Moldova trebuie să crească pe trei piloni importanți

Filip: Moldova trebuie să crească pe trei piloni importanți

Prim-ministrul a participat astăzi la cel de-al IV-lea Congres al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), alături de cei 175 de delegaţi ai CCI, invitaţi ai instituţiilor de profil din ţară şi de peste hotare, notează Noi.md.

 În alocuţiunea sa, Filip a apreciat înalt activitatea instituţiei şi rolul pe care îl are în susținerea activității de întreprinzător. De asemenea, demnitarul s-a referit la parteneriatul dintre Guvern şi mediul de afaceri care vizează creşterea economiei ţării cu aportul investiţiilor.

 „Republica Moldova trebuie să crească pe trei piloni importanţi: supremaţia legii, educaţia şi o infrastructură dezvoltată. Atunci cînd nu ai posibilitatea să investeşti, nu poţi avea o educaţie calitativă sau o infrastructură modernizată. Mediul de afaceri este fundamentul de dezvoltare a unei ţări”, a declarat premierul.

Premierul a amintit despre măsurile lansate de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, specificînd: simplificarea și unificarea raportării financiare pentru agenții economici prin intermediul Ghișeului Unic, care urmează a fi lansat în scurt timp, combaterea fenomenului salariilor în plic, precum şi dezvoltarea mai multor instrumente pentru motivarea agenților economici de a opera legal și de a respecta regimul fiscal.

 Congresul ordinar al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este organizat o dată la cinci ani, pentru a alege Consiliul, Comisia de Cenzori, precum şi președintele CCI. De asemenea, în cadrul Congresului din acest an au fost prezentate direcțiile principale și programele de activitate ale CCI pentru anii 2017 – 2022. 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load