Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Președintele Comisiei Europene a cheltuit 27 de mii de euro pentru un zbor

10 aug. 2017,, 14:31   Externe
2017 1

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cheltuit peste 27 de mii de euro pentru un zbor ”foarte dificil“ spre Roma cu un avion privat. În timpul călătoriei el a citit documente și a făcut notițe, relatează The Independent.

Potrivit publicației, organizația spaniolă pentru drepturile omului „Access Info” încearcă de mai mulți ani să obțină de la oficialii europeni informații referitoare la cheltuielile lor. Aceasta a reușit să afle despre cheltuirea a 27,05 mii de euro pe ”taxiul aerian“.

Asistentul purtătorului de cuvînt al lui Juncker, Mina Andreeva, a explicat că aceste costuri au fost justificate de faptul că nu a fost posibil de cumpărat bilet la un zbor comercial și deci a trebuit să fie închiriat un avion privat. În plus, împreună cu Juncker au zburat șapte membri ai delegației oficiale.

Ea a mai spus că zborurile cu „taxiurile aeriene“ sînt o muncă foarte grea, pentru că în timpul călătoriilor trebuie „citite documente și făcute notițe în ele“. „Cred că un astfel de zbor nu v-ar plăcea”, a spus Andreeva.

Pe 5 mai 2017 tabloidul britanic Sun a comunicat că Juncker, înainte de discuțiile de la Geneva cu privire la Cipru, era „vădit băut“. El se comporta ciudat și deseori se lovea de alte persoane și de mobilier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?