Un italian construieşte la Dubăsari un elevator de tonaj mare pentru grîu

Un italian construieşte la Dubăsari un elevator de tonaj mare pentru grîu

Fermierul din Italia Roberto Guardigli construieşte un elevator pentru cereale cu o capacitate de 32 de mii de tone la Dubăsari. Italianul s-a mutat în regiunea transnistreană acum zece ani şi a pornit propria afacere, arendînd un teren de 9,3 mii de hectare.


Potrivit mass-mediei locale, proiectul, cu un buget de circa 2,5 mil. euro, este prevăzut pentru o perioadă de doi ani. Construcţia a început în luna mai. Pînă în septembrie este planificată instalarea a patru dintre cele opt turnuri. Echipamentul pentru curăţare şi uscare a grîului şi două turnuri cu o capacitate de 4 mii de tone fiecare deja au fost instalate. Datorită mecanizării, procesul de uscare va fi mai rapid.

Fermierul italian cu partenerii creşte grîu, orz, floarea soarelui, porumb, in. Acesta a angajat circa 100 de persoane. Produsele cultivate sunt vîndute prin portul "Giurgiuleşti", precum şi prin porturile ucrainene Odessa şi Reni. Dar transportarea şi, în special, vămuirea este costisitoare, deoarece este necesară întocmirea documentelor şi în Transnistria, şi în Moldova.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load