Acționarii RED Nord-Vest au decis fuzionarea cu RED Nord

Acționarii RED Nord-Vest au decis fuzionarea cu RED Nord

Acționarii Companiei de distribuție a energiei electrice SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest” (RED Nord-Vest) au aprobat decizia de reorganizare a întreprinderii prin fuziune cu Compania RED Nord, relatează NOI.md.

Această decizie a fost adoptată la Adunarea extraordinară generală a acționarilor RED Nord-Vest. Chestiunile legate de reorganizarea Companiei, potrivit hotărîrii Adunării generale, le va decide șefa Serviciului juridic al RED Nord-Vest, Adelina Stoica.

După cum s-a comunicat anterior, pe 28 iulie Guvernul Moldovei a aprobat propunerea Ministerului Economiei și Infrastructurii privind reorganizarea SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord” pe calea fuziunii cu SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest” (în calitate de societate afiliată).

Se prevede că fuzionarea celor două companii publice de distribuție – RED Nord și RED Nord-Vest – va contribui la eficientizarea activității lor, optimizarea cheltuielilor operaționale, crearea condițiilor pentru stabilirea tarifelor reale și bine întemeiate de distribuție a energiei electrice egale pentru toți consumatorii din regiune, reducerea tarifelor pentru consumatori. Acest lucru, de asemenea, va spori eficiența folosirii bunurilor aflate în proprietatea companiilor, în care statului îi aparțin 100 la sută dintre acțiuni.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load