Lupta cu comercianții stradali din zona Gării continuă

Lupta cu comercianții stradali din zona Gării continuă

Reprezentanții Primăriei Chișinău informează că deja a treia săptămînă teritoriul din preajma Gării (bd. Gagarin, Aleea Gării) este eliberat de comercianții ambulanți, comunică NOI.md.

Acestora li s-au oferit locuri în piața "Agrovista" din str. Tăbăcăria Veche, 25. Pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu, a precizat că majoritatea vînzătorilor ambulanți, circa 300 de persoane, s-au conformat solicitării autorităților de a activa în locuri autorizate, trecînd să vîndă în piață. Alți circa 30 de comercianți s-au declarat împotrivă.

Funcționarul a mai spus că administrația pieței "Agrovista" deocamdată nu percepe niciun fel de plăți de la vînzătorii de vechituri. Dar pentru viitor s-a convenit că locul de comerț pentru pensionari și persoane socialmente vulnerabile să fie de 5 lei. Pentru restul vînzătorilor, plățile respective vor fi conform taxelor stabilite de administrația zonei de comerț.

În context, primarul general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat ca noilor comercianți din piața "Agrovista" să le fie asigurate condiții adecvate, atît sanitare, cît și pentru activitatea comercială.

În altă ordine de idei, Nistor Grozavu i-a solicitat șefului Institutului Municipal de Proiectări "Chișinău-Proiect", Pavel Cazacu, să examineze posibilitatea și locul de amplasare în capitală a unei piețe de vechituri, zonă ce există în majoritatea capitalelor europene. 

Reprezentanții forțelor de ordine, în comun cu administrația publică locală, monitorizează în permanență spațiile eliberate de comercianții ambulanți, pentru a evita revenirea acestora la locurile vechi.

Pe teritoriul municipiului Chișinău sînt amenajate 44 de piețe comerciale. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load