În dosarul Chirtoacă CC le va da dreptate procurorilor – prognoză

În dosarul Chirtoacă CC le va da dreptate procurorilor – prognoză

Curtea Constituțională va considera legal demersul procurorilor de a-l suspenda pe Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei.

Această părere a fost exprimată de către Denis Zacon, cercetător la Institutul pentru o Guvernare Deschisă, în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Totodată, în opinia politologului, șansele organizării referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă, la inițiativa socialiștilor, sînt destul de reale.

Denis Zacon susține că din momentul revocării lui Dorin Chirtoacă, dacă acest lucru se va întîmpla, scrutinul pentru alegerea edilului capitalei poate avea loc peste patru luni. „În general, situația este destul de incertă pentru că acest referendum de revocare a primarului, deși a ajuns la o etapă avansată, poate nici să nu aibă loc, în cîteva zile am putea primi un răspuns negativ de la judecătorie. De asemenea, cetățenii ar putea să voteze contra demiterii primarului general printr-un boicot general, chiar dacă cetățenii nu sînt mulțimiți de primar”, crede politologul.

În opinia acestuia, la următoarele alegeri în municipiul Chișinău fiecare partid va veni cu un candidat, iar chișinăuienii vor vota, ca de fiecare dată, după criterii geopolitice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load