Un moldovean jefuit la Zatoka a plătit o sumă enormă ca să-și răscumpere automobilul

Un moldovean jefuit la Zatoka a plătit o sumă enormă ca să-și răscumpere automobilul

Un locuitor al Moldovei, în condiţiile inerţiei poliţiei ucrainene, şi-a răscumpărat singur automobilul furat la Zatoka, notează NOI.md.

Istoria răsunătoare a jefuirii unui cetăţean al Moldovei în timpul odihnei la Zatoka, regiunea Odessa, a avut continuare. Bărbatul jefuit i-a găsit singur pe hoţii automobilului şi l-a răscumpărat de la ei.

Inerţia poliţiei ucrainene devine ceva obişnuit pentru moldovenii care pleacă la odihnă pe plajele Mării Negre. Turiştii rămaşi fără lucruri de valoare şi automobile acum singuri răscumpără de la hoţi cele furate, iar poliţia ucraineană reformată devine o anexă inutilă.

La finele lunii iunie un grup de moldoveni care se odihneau la Zatoka au rămas fără nimic – li s-a furat totul: automobilele, lucrurile de preţ lăsate în casa închiriată. Ei s-au adresat organelor de drept, dar fără succes, poliţiştii i-au luat peste picior pe ”moldovenii proşti” care au venit să se odihnească în Ucraina. În schimb, mai eficientă s-a dovedit a fi căutarea automobilelor furate nemijlocit prin intermediul lumii interlope. Unul dintre bărbaţii jefuiţi a reuşit prin mediatori să găsească şi să răscumpere de la bandiţi automobilul furat – Chevrolet.

„Totul a organizat mediatorul. Eu i-am dat banii, iar el mi-a dat cheile de la automobil şi mi-a spus unde este parcat. Mi l-am găsit pe adresa indicată. Am urcat şi am plecat... A doua maşină n-am reuşit s-o găsim. Toate celelalte lucruri practic este imposibil de găsit. Sînt sigur că stăpîna care ne-a oferit în chirie spaţiul locativ era în cîrdăşie cu criminalii. După o atare „odihnă” în Ucraina, nu mai plec încolo niciodată! ”, a relatat pentru „Komsomolskaia pravda v Moldove” Constantin Lungu, victima hoţilor ucraineni.

Pentru serviciile mediatorului, Constantin a fost nevoit să plătească 2000 de euro.

Anterior doi fraţi, bătuţi cu cruzime la Zatoka, i-au acuzat pe poliţiştii ucraineni şi au dezvăluit schema răfuielii cu turiştii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load