Moldova este unul dintre cei mai mari consumători de energie electrică din Ucraina

Moldova este unul dintre cei mai mari consumători de energie electrică din Ucraina

În perioada ianuarie-iulie, exportul energiei electrice din Ucraina în echivalent bănesc a sporit cu circa 62,7%, comparativ cu perioadă de referinţă din 2016, depăşind cifra de 160 mil dolari.

 Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la datele Serviciului Fiscal din Ucraina, de la începutul anului, în Ungaria s-a furnizat energie electrică de circa 91,27 mil. dolari, în Moldova - 34,69 mil. dolari şi Polonia - 27,157 mil dolari.

Cu toate acestea, trebuie de remarcat faptul că Moldova după o pauză de doi ani, în aprilie a început achiziţionarea energiei electrice din Ucraina. Până în luna aprilie Moldova achziţiona energia electrică de la "Moldavskaia GRES", care aparţine companiei Inter RAO din Rusia.

INFOTAG precizează: Moldova produce doar 25% din consumul de energie electrică necesar. Conform contractului semnat, până la sfârşitul lunii martie 2018, Moldova va obţine energie electrică de la compania ucraineană DTEK Trading la un preţ de 50,2 dolari pentru un megawatt pe oră. Totdată, va continua să furnizeze energie şi "Moldavskaia GRES".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load