Circulație îngreunată la trei puncte vamale

Circulație îngreunată la trei puncte vamale

Poliția de Frontieră  informează că la ora actuală sînt puncte de trecere cu circulația îngreunată, din cauza traficului intensificat, unde media timpilor de așteptare depășește 30 de minute.

– Punctul de trecere Criva: 

Ieșire din RM – 15 autoturisme

–        Punctul de trecere Lipcani:

Ieșire din RM – 14 autoturisme

–        Punctul de trecere Cahul:

Ieșire din RM – 9 autoturisme

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier:

–   suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;

–   formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;

–   aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;

–   redirecționarea traficului pe arterele libere, dar și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;

–   intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

–  verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

–  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rîndurilor în punctele de trecere.

–  consultarea aplicației ”Trafic Online” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.

–  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load