Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Punctele comune moldo-ucrainene pe agenda discuțiilor dintre Moldova și EUBAM

9 aug. 2017,, 09:51   Societate
2298 1

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu şeful Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), Tesoriere Andrew.


Surse din cadrul Biroului pentru integrare au comunicat pentru agenţia INFOTAG că discuţia dintre oficiali a fost axată pe subiecte de actualitate privind managementul integrat al frontierei de stat moldo-ucrainene, din perspectiva extinderii controlului în comun la toate punctele de trecere amplasate pe segmentul central (transnistrean) al acesteia.

De asemenea, au fost abordate aspecte ce vizează libera circulaţie, implementarea componentei DCFTA din Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană şi facilitarea activităţii agenţilor economici din regiunea transnistreană.

În cadrul întrevederii, interlocutorii s-au referit la evoluţiile în procesul de reglementare transnistreană, rezultatele cooperării dintre EUBAM şi autorităţile moldoveneşti, precum şi iniţiativele pentru următoarea perioadă.

În afară de aceasta, Gheorghe Bălan a avut marţi o întrevedere cu Şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Republica Moldova Haris Hajrulahovic.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea proiectelor implementate şi celor în proces de derulare, activităţilor desfăşurate în domeniul politicilor de sănătate, perspectivelor de cooperare, precum şi a posibilităţilor de extindere a asistenţei în regiunea transnistreană, prin intermediul programelor gestionate de experţii OMS în comun cu reprezentanţii autorităţilor naţionale competente.

Vicepremierul a mulţumit pentru suportul continuu acordat în procesul de modernizare a sistemului de sănătate publică din Republica Moldova, menţionînd că OMS este partenerul strategic al Guvernului în promovarea reformelor structurale asumate. În contextul temelor discutate, s-a pledat pentru menţinerea unei comunicări constructive şi eficiente pe viitor.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?