X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ACC testează calitatea apei potabile furnizată locuitorilor capitalei

8 aug. 2017,, 17:42   Societate
1744 0

Pe parcursul lunii iulie curent, specialiştii întreprinderii „Apă-Canal Chișinău” au prelevat peste 12 mii de probe de apă potabilă din diferite surse, informează Noi.md.

Pentru a testa calitatea apei furnizate, au fost prelevate probe din fluviul Nistru, punctele de recepţie a apei la etapele de tratare a staţiei din or. Chişinău şi staţia de apă Nistru, rezervoarele de apă potabilă, reţeaua centralizată de distribuţie a mun. Chişinău, fîntînile arteziene şi fîntînile cu izvor local aflate în gestiunea ACC, precum şi cele din apeductele nou-construite, care ulterior se conectează la sistemul centralizat municipal. Controalele sînt efectuate în urma plîngerilor parvenite de la clienți, agenţi economici şi persoane fizice etc. În rezultat, în perioada sus-menţionată de către laboratoarele ACC au fost prelevate 12.094 probe şi efectuate 22.249 încercări fizico-chimice şi 1.589 încercări bacteriologice.

Calitatea apei este monitorizată zilnic prin intermediul a două laboratoare, şi anume, Laboratorul Staţiei de apă Nistru (LSAN) şi Laboratorul apă potabilă (LAP), mai afirmă reprezentanții ACC.

Rezultatele investigaţiilor fizico-chimice şi bacteriologice ale apei potabile distribuite în reţeaua centralizată de alimentare sînt publicate trimestrial pe site-ul S.A. „Apă-Canal Chişinău”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?