Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Aflarea lui Grozavu în fruntea Primăriei este ilegală – declarație

8 aug. 2017,, 17:10   Capitala
3936 0

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă că viceprimarul Nistor Grozavu a acces în mod ilegal în funcția de primar interimar al capitalei, informează Noi.md.

Potrivit juristului PAS Sergiu Litvinenco, mandatul de viceprimar al lui Grozavu s-a încheiat încă în 2011. În aceste condiții, el nu putea fi numit primar interimar.

”Situație inedită la primăria capitalei. În afară de povestea cu dosarul penal și controlul judiciar sub care se află (este, deci, persoană supusă anchetei penale), Grozavu, din punct de vedere juridic, încă din 2011 nu mai este ”viceprimar” al capitalei. Or, mandatul acestuia a început în 2007 și s-a încheiat în 2011, odată cu alegerea unui nou consiliu municipal; nici consiliul 2011-2015, nici cel actual, nu au votat pentru alegerea acestuia în funcția de viceprimar” susține Litvinenco.

El mai afirmă că vinovat pentru situația creată se face primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, care nu aplicat legea la momentul potrivit, încă în 2011.

”Ei, acum vedem că tot acest joc se întoarce, după legea bumerangului, împotriva lui Chirtoacă – cu siguranță că, față de ultimul, Grozavu va fi total independent. Dacă așa stau lucrurile, poate e mai bine sa fie pus în funcția de primar interimar vreun viceprimar de pe vremea lui Urecheanu? Sau chiar dinaintea lui. Că aceia măcar dosare penale active nu au…”, a comentat Sergiu Litvinenco.


Amintim că Nistor Grozavu a preluat funcția de primar interimar al capitalei după suspendarea lui Dorin Chirtoacă. Grozavu este cercetat sub control judiciar în dosarul parcărilor cu plată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, avînd calitate de învinuit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?