X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Lupu prezintă detalii din culisele alegerilor prezidențiale ce au trecut

8 aug. 2017,, 15:30   Politică
5140 10

Scrutinul prezidențial din toamna anului trecut risca să se termine cu o confruntare civilă, a dezvăluit fruntașul PDM Marian Lupu, astăzi în cadrul unui interviu, informează Noi.md.

Potrivit lui, decizia de a se retrage din cursa electorală pentru prezidențiale a fost una bine chibzuită, pe care nu o regretă, întrucît astfel au fost evitate anumite pericole.

”Nu regret, fiindcă eu știam ce se pregătea. Eu știam foarte bine. Nu sînt în stare să vă spun…O confruntare foarte puternică, istorii foarte urîte, cu pericole mari pentru oameni, pentru societate pe intern… și vreau să vă spun, cu anumite implicări și în exterior ”, a declarat astăzi Lupu.

Totodată, democratul a respins speculațiile precum că implementarea sistemului mixt de vot va fi amînată pentru alegerile parlamentare din 2022. El s-a arătat ferm pe poziții, declarînd că trecerea la sistemul mixt va avea loc anul viitor.

„Mă amuză mult acest argument, dar ce oare se va schimba în mentalitatea, în societatea moldovenească peste patru ani? Eu nu găsesc argumente serioase și bine fundamentate că 2022 ar fi perfect pentru inițierea acestei schimbări. Vorbim despre un sistem aprobat, care nu va fi anulat și va fi aplicat pentru alegerile parlamentare din 2018. Nu se mai face un pas înapoi”, a spus deputatul.


Politicianul a respins categoric și ideea unei coaliții cu PSRM, după alegerile de anul viitor. „Eu categoric nu pot să admit o asemenea coaliție și nu doar eu n-o admit, n-o admite partidul, n-o admit colegii mei” a subliniat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?