X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Lupu vorbește despre relația dintre Dodon și Plahotniuc

8 aug. 2017,, 13:11   Politică
13581 11

Fostul lider al PDM, Marian Lupu, s-a referit într-un interviu recent la relația dintre actualul președinte al formațiunii, Vlad Plahotniuc, și președintele Igor Dodon, informează Noi.md.

Întrebat dacă cei doi sînt într-o relație de amiciție sau dușmănie, politicianul a răspuns în felul următor: „în politică, dușmănie poți avea, relații amicale, cel puțin în experiența mea, deloc!”.

Democratul s-a referit și la unele declarații vociferate de reprezentanții opoziției, precum că cei doi politicieni și-ar fi repartizat sferele de influență. El a negat vehement acest lucru, precizînd că toate atribuțiile șefului statului și ale guvernării sînt expres prevăzute în Legea Supremă.

„Sferele de influență a actorilor politici, cei care ocupă poziții oficiale, sînt divizate de Constituție și de legislație. Igor Dodon este ceea ce este în pachetul de mandat prezidențial, potrivit Constituției. Noi, majoritatea parlamentară, Guvernul sîntem ceea ce sîntem, potrivit acestei legi. Iată ce strict fixează zonele de influență și acțiune”, a comentat Lupu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Marian Lupu a negat și faptul că în urma reformei Guvernului, Vlad Plahotniuc ar putea ajunge prim-ministru. Potrivit lui, actualul executiv va activa cel puțin pînă la următoarele alegeri parlamentare.


În ceea ce privește candidatul PD pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, politicianul a dat de înțeles că acest subiect nu a fost discutat în cadrul partidului.

„Nu vă grăbiți…La nivel de oraș sînt mai multe lucruri pe care le simt, recunosc, sînt și lucruri pe care mai prost le înțeleg ca și logică, fiindcă încerc să văd încotro va merge situația. Pe alocuri îmi este foarte greu să fac asemenea pronosticuri. Mai lăsați-mă, revenim puțin mai tîrziu, cînd o să am o structurare mult mai bună a situației la nivel de municipiu”, a comentat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?