Zeci de cîini s-au întrecut la o competiție anuală de surfing

Zeci de cîini s-au întrecut la o competiție anuală de surfing

Zeci de cîini au demonstrat că își pot menține echilibrul, dar și calmul, într-o competiție internațională de surfing desfășurată în weekend în statul american California, informează luni UPI.

Exemplarele canine talentate, însoțite de stăpînii lor, au luat parte la cea de-a doua ediție a concursului anual World Dog Surfing Championship desfășurat pe plaja Linda Mar din Pacifica.

Animalele au fost împărțite în categorii, în funcție de greutate și au putut concura atît la proba solo cît și la cea de tandem, la categoria cîine/cîine sau la cea om/cîine.

Treizeci și șase de cîini au fost înscriși la competiția din acest an, de circa cinci ori mai mulți decît anul precedent.

Cîinii practicanți de surfing au fost jurizați mai ales după timpul în care au reușit să se mențină în poziție dreaptă pe placa de surf.

''Este ceva subiectiv'', a declarat Sam Stahl, membru al juriului, potrivit sursei citate. "Este o senzație. Te interesează capacitatea de a sta în picioare, de a simți valul, de a se mișca odată cu el. Cauți stil. Cît de speriat sau cît de calm este cîinele. Acest lucru face diferența'', a explicat el.

Toți cîinii participanți la competiția de sîmbătă au fost obligați să poarte veste de salvare, însă unii și-au îmbunătățit ținuta purtînd costume de scafandru, ochelari de soare sau abordînd coafuri speciale.

Pe lîngă competiția de surfing, cîinii au avut ocazia să concureze în concursul de prindere a discului de frisbee sau a mingii, dar și să ia parte la o paradă de modă.

Voluntarii din cadrul Peninsula Humane Society i-au îndemnat pe spectatori să adopte cîini, iar încasările obținute în urma evenimentului au fost donate în beneficiul unor animale sau organizațiilor non-profit pentru surfing.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load