Cît de productivi au fost deputații în sesiunea care s-a încheiat

Cît de productivi au fost deputații în sesiunea care s-a încheiat

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat 198 de acte legislative, în cadrul sesiunii ordinare de primăvară, comunică Noi.md.

Datele se conțin în raportul de activitate al Legislativului pentru perioada 1 februarie – 31 iulie. Actele legislative adoptate includ 142 de legi și 56 de hotărîri. Dintre acestea, a fost votată o lege constituțională, cinci legi ordinare și 136  organice. Din ele - 19 au fost pentru ratificări, 26 legi cadru și 97 au presupus modificări și completări. 14 dintre hotărîrile adoptate au fost decizii cadru, alte 21 s-au referit la completări și modificări, iar alte 21 – la numiri/eliberări din funcții. În același timp, Legislativul a aprobat, în prima lectură, 150 de proiecte de acte legislative.

Sesiunea parlamentară de primăvară-vară s-a încheiat la 21 iulie, deputații urmînd să revină din vacanță pe 4 septembrie. Printre cele mai importante proiecte de legi adoptate se numără schimbarea sistemului electoral de vot. Astfel, la alegerile parlamentare din 2018, 51 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 50 pe circumscripții. Un alt proiect semnificativ este legea tichetelor de masă, care prevede că de anul viitor unii dintre angajații din sectorul privat vor putea  beneficia de bonuri de masă în valoare de 45 de lei. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load