Dodon a promis să clarifice chestiunea privind bazele SUA în Moldova

Dodon a promis să clarifice chestiunea privind bazele SUA în Moldova

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că intenţia SUA de a construi opt noi obiecte militare în satul moldovenesc Bulboaca nu a fost coordonată cu el şi este o provocare. El a promis „să clarifice” această chestiune, comunică NOI.md cu referire la presa rusă. 

„Consider că este o provocare ordinară din partea Guvernului Moldovei. Construcţia obiectelor militare trebuie coordonată cu preşedintele ţării, care este şi comandantul suprem. Această chestiune nu a fost coordonată cu noi. Ne vom clarifica”, a declarat Dodon.

La întrebarea, dacă el va bloca intenţia SUA de a construi la baza din Bulboaca opt obiecte militare, Dodon a răspuns „neapărat, pentru început trebuie să ne clarificăm despre ce este vorba”.

Baza militară din Bulboaca este situată la doar cîteva zeci de kilometri de la Chişinău. În august, la bază au avut loc exerciţii militare comune moldo-americane Dragoon Pioneer. Totodată, preşedintele Moldovei a declarat în mai multe rînduri că este împotriva aderării republicii la NATO şi participării militarilor moldoveni la aplicaţiile ţărilor-membre ale Alianţei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load