Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Saakașvili a arătat pașaportul său ucrainean folosit pentru călătorii

7 aug. 2017,, 19:32   Externe
3285 0

Fostul președinte georgian și ex-guvernator al regiunii Odessa din Ucraina Miheil Saakașvili a arătat pașaportul său de cetățean ucrainean, cu care a intrat în Polonia. Un filmuleț video din capitala Poloniei, Varșovia, a fost publicat luni, 7 august, pe pagina de Facebook a lui Saakașvili, anunță NOI.md cu referire la presa rusă.

„Eu (...) am mers la aeroport în America, am urcat în avion, ei s-au uitat la pașaportul meu, nu au fost probleme, deși [ministrul de interne al Ucrainei, Arsen] Avakov l-a convocat pe actualul ambasador în Statele Unite, pentru a-l avertiza să nu-mi permită să ies cu acest pașaport“, a explicat politicianul la o întîlnire cu suporterii euromaidanului.

Saakașvili a adăugat că el a mers apoi în Polonia, unde „i-au zîmbit și i-au spus: Bun venit”. El a spus că este mîndru că deține pașaport ucrainean.

În iulie președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a semnat un decret privind retragerea cetățeniei lui Saakașvili, pentru prezentarea de informații false în documentele oficiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?