X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Guvernul a acceptat simplificarea procedurilor de convocare a şedinţelor Curţii Constituţionale

20 iun. 2013,, 12:45   Societate
1978 0
Foto : noi.md
Şedinţele Curţii Constituţionale vor putea fi convocate chiar dacă membrii Curţii nu vor fi reprezentanţi de toate cele trei autorităţi competente – Parlament, Guvern şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege privind modificarea art. 23 din Legea cu privire la Curtea Constituţională.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul Justiţiei Oleg Efrim a menţionat în cadrul şedinţei că actuala legislaţie prevede că CC este în drept să se convoace în plen doar după ce au fost numiţi cel puţin patru judecători din partea tuturor autorităţilor competente.

"Potrivit Constituţiei, doi judecători ai CC sînt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de CSM. Însă norma potrivit căreia CC este în drept să se convoace în plen numai după judecătorii reprezintă toate cele trei autorităţi competente, face posibilă activitatea acestei entităţi în situaţia în care judecătorii nu sînt numiţi de către cele trei autorităţi competente", a spus Efrim.

Prin urmare, s-a propus ca această normă să fie exclusă din Legea cu privire la CC, astfel încît Curtea să se poată convoca în şedinţe, chiar dacă nu toate cele trei puteri – legislativă, executivă şi judecătorească şi-au desemnat candidaţii la Curte.

Amintim că în primăvara acestui an, activitatea CC a fost blocată, pentru că Parlamentul nu şi-a desemnat cei doi candidaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?