X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Crengile uscate de la Botanica vor fi evacuate într-o suburbie a Chișinăului

7 aug. 2017,, 12:40   Capitala
2570 0

Crengile uscate depozitate in sectorul Botanica vor fi transportate în comuna Băcioi.

Consiliul local al comunei Băcioi a adoptat o decizie ce permite alocarea unui teren pentru amplasarea resturilor de copaci din sectorul Botanica doborîți în timpul intemperiilor din aprilie. Acest fapt a fost comunicat de către vicepretorul sectorului Botanica Oleg Rățoi în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale a municipiului Chișinău de astăzi, 7 august, relatează NOI.md.

Pretura sectorului Botanica a convenit cu conducerea comunei Băcioi asupra amplasării temporare pe teritoriul acesteia a crengilor și resturilor de copaci doborîte în urma intemperiei din aprilie. Potrivit vicepretorului sectorului Botanica Oleg Rățoi, această înțelegere va ușura considerabil lucrările de lichidare a consecințelor intemperiei, deoarece, potrivit lui, „comuna Băcioi este cel mai apropiat loc de Botanica unde pot fi evacuate crengile uscate, astfel ca locuitorii să nu fie amenințați de incendii”. Pentru evacuarea lemnului depozitat în prezent, în apropierea blocurilor de locuit din Botanica va fi necesară o lună.


Viceprimarul Nistor Grozavu l-a îndemnat pe Oleg Rățoi să raporteze sistematic despre mersul procesului de evacuare a crengilor uscate și resturilor de copaci din sectorul Botanica, declarat cel mai afectat de calamitate sector al municipiului Chișinău. El a mai solicitat să se acorde atenție deosebită curățării teritoriilor aferente blocurilor de locuit, instituțiilor de învățămînt și grădinițelor. Vicepretorul sectorului Botanica a promis că lucrările de lichidare a depozitelor de lemn pînă la începutul anului.

Anterior locuitorii sectorului Botanica au solicitat autorităților municipale să evacueze crengile uscate depozitate în apropierea blocurilor. Ei consideră că depozitele de crengi prezintă pericol pentru viața și sănătatea lor și a copiilor. Îngrijorările cetățenilor au sporit după ce în cîteva locuri în care au fost depozitate crengile uscate a izbucnit incendii, inclusiv la Stadionul Republican. Autoritățile municipale au promis de nenumărate ori să soluționeze problema și să evacueze crengile, însă cîteva stadioane de la Botanica pînă acum sînt pline de lemne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?