X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Rogozin: Vom vorbi doar cu cei care "trag sforile"

7 aug. 2017,, 12:50   Politică
4584 6

Politica Guvernului Republicii Moldova poate duce la o agravare a situaţiei în jurul Transnistriei.

O astfel de opinie a expus ieri vicepreşedintele Federaţiei Ruse, reprezentantul special al preşedintelui pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, la postul de televiziune "Rossia 1".

El a spus că în Republica Moldova nu e un guvern obişnuit.

"În Republica Moldova guvernul este format dintr-un grup de «păpuşi», care sînt controlate de un singur lider. Familia acestuia este Plahotniuc. Acesta este singurul mafiot şi oligarh care influenţează totul în Moldova", a afirmat Rogozin.

El a calificat drept "o situaţie hidoasă" şi "o crimă" decizia de a nu permite trecerea avionului la al cărui bord el a zburat în Moldova prin România.

"La bord se aflau 160 de pasageri, iar din cauza lipsei de combustibil, am fost nevoiţi să plecăm la Minsk", a specificat vicepremierul rus.

El a recunoscut că este foarte îngrijorat de faptul că conflictul cu Guvernul din Moldova poate duce la o agravare a situaţiei din jurul Transnistriei.

"Acolo avem un contingent militar care păzeşte depozitele fostei Armate a 14-a, a Armatei Sovietice. În al doilea rînd, acolo se află pacificatorii noştri, aproximativ 450 de persoane", a reamintit Rogozin, subliniind că acum autorităţile din Moldova şi serviciile de securitate stopează posibilitatea de rotaţie a pacificatorilor ruşi.

"Acesta este un subiect de conversaţie dur, dar se pare că noi vom discuta nu cu reprezentanţii de la Bucureşti sau Chişinău, vom vorbi cu cei care "trag sforile"", a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?