Noi detalii despre intoxicația celor 23 de copii la o tabără de vară

Noi detalii despre intoxicația celor 23 de copii la o tabără de vară

Conform informaţiilor medicilor, parvenite în dimineața zilei de astăzi, starea celor 23 de copii intoxicați la tabăra de odihnă „Dumbrava” este satisfăcătoare, anunță NOI.md.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, aceștia urmează a fi externaţi.

Totodată, sursa anunță că, după ce instituția a fost informată despre incidentul de la tabăra de odihnă, imediat a fost creat grup de lucru pentru investigarea cazului apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

În urma investigaţiilor întreprinse s-a constatat că produsele alimentare le prepară SRL „Prăjitura magică” – cîştigători de licitaţie. Tot personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu, toţi au fost supuși controlului medical. Produsele alimentare sînt însoţite de acte ce confirmă proveniența şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare.

Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună. Produsele alimentare se păstrează în depozit cu secţii pentru categorii de produse diverse (depozit pentru legume, produse lactate, produse din carne, pentru fructe ş.a.). De asemenea, în blocul alimentar este respectat fluxul tehnologic, asigurat cu secţii pentru produse din carne, lapte, legume, secţie fierbinte, spălătorie. Încălcări de ordin sanitar şi tehnologic nu au fost depistate.

Inspectorii au prelevat probe de produse alimentare din care au fost preparate bucatele şi probe de sanitaţie. Acestea au fost transportate la IP Centrul Republican de Diagnostic Veterinar Chişinău pentru investigaţiile necesare.

Ancheta epidemiologică continuă. Despre rezultatele ei şi măsurile întreprinse medicii vor oferi informații suplimentare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load