X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

„Milsami” şi „Sheriff” – lideri ai Diviziei Naţionale (VIDEO)

7 aug. 2017,, 11:40   Sport
3159 0

Clubul de fotbal „Milsami” a acumulat cu un punct mai mult decît „Sheriff” după cinci etape ale Diviziei Naţionale (DN).

Discipolii antrenorului principal al „Milsami”, Vlad Goian, au dispus pe teren propriu la Orhei, cu scor minimal, de echipa „Petrocub”. Campionii en-titre ai Moldovei, la rîndul lor, i-au zdrobit pe adversarii din „Dinamo-Auto”, comunică NOI.md.

Întîlnirea cu adversarii din „Petrocub” s-a finalizat cu a patra victorie consecutivă a fotbaliştilor din „Milsami” în actualul sezon al DN. Meciul putea să se finalizeze cu remiză nulă, deşi „vulturii” (supranumele fotbaliştilor din „Milsami” în rîndurile suporterilor – n.red.) au avut avantaj teritorial şi jocul oaspeţilor din Hînceşti era absolut indecis. În prima jumătate a întîlnirii jucătorii echipei din Orhei au avut cîteva momente a căror realizare putea să-i bucure pe suporterii Clubului „Milsami”, dar portarul echipei „Petrocub” Dmitri Celeadnic a respins cu succes şuturile periculoase. El însă a comis o greşeală fatală în ultimele minute ale întîlnirii, cînd l-a doborît în careul de pedeapsă pe unul dintre fotbaliştii echipei adverse. Arbitrul a stabilit un penalti în poarta echipei „Petrocub”, care a fost realizat de stranierul român al „Milsami”, Romeo Surdu.


În aceeaşi zi, cînd “Milsami” a obţinut cu greu victorie în meciul cu adversarii, “Sheriff” a dispus cu încredere de “Dinamo-Auto”. Scorul a fost deschis în minutul 11, cînd stranierul brazilian al clubului “Sheriff” Cristiano a şutat în careul de pedeapsă, unde s-a dovedit a fi pe loc atacantul Vitalie Damaşcan, care a redirecţionat balonul în poarta lui Ghenadie Moşneaga al echipei “Dinamo-Auto”. Damaşcan, care a trecut în clubul tiraspolean doar de două luni, deja devine unul dintre jucătorii cheie ai echipei “Sheriff”. În meciul cu “Dinamo-Auto” el a marcat trei goluri şi s-a situat în fruntea clasamentului marcatorilor DN. Clubul din Bender a reuşit să marcheze golul de prestigiu în ultimele minute, cînd s-a distins atacantul “Dinamo-Auto” Dmitri Popovici. Victoria cu scor mare în runda a cincea a permis clubului “Sheriff” să se situeze pe locul doi şi să se apropie de lider.

Pe poziţia a treia în Divizia Naţională s-a situat clubul “Dacia”, care a dispus de adversarii din “Zaria” cu scorul de 1:0. Unicul gol în minutul 35 a fost marcat de mijlocaşul “Daciei” Alexandr Paşcenco. Echipa “Speranţa” din Nisporeni, cu acelaşi scor, a dispus de “Zimbru”, graţie golului lui Viorel Primac. După a doua înfrîngere consecutivă, “Zimbru” a coborît pe penultimul loc, al nouălea. Pe ultimul loc se află Clubul “Sfîntul Gheorghe”, care a obţinut prima victorie în actualul sezon al DN. Cedînd de două ori în scor, clubul din Suruceni a dispus de “Spicul” cu scorul de 4:3.

Turul al şaselea al Diviziei Naţionale va avea loc la 12 şi 13 august. În meciul central al manşei, “Zimbru” va găzdui la Chişinău echipa “Zarea”. “Sheriff” va juca în deplasare cu “Sfîntul Gheorghe”, iar echipa “Dacia” va juca în deplasare cu fotbaliştii de la “Spicul”. “Dinamo-Auto” va juca la Ternovca cu liderul clasamentului “Milsami”, iar “Petrocub” va găzdui la Hînceşti echipa “Speranţa”.Silvia Scoarţă

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?