Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a discutat cu președintele Iranului despre colaborare

7 aug. 2017,, 10:40   Politică
2974 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Iranului, Hassan Rouhani.

Dodon i-a adresat felicitări lui Rouhani cu prilejul investirii în funcția de președinte și i-a mulțumit pentru invitaţia de a participa la ceremonia de inaugurare, precum şi ospitalitatea oferită pe parcursul vizitei, relatează NOI.md.

În contextul celebrării în anul curent a aniversării a 25-a a stabilirii relaţiilor diplomatice, șeful statului a pledat pentru intensificarea dialogului bilateral prin realizarea unor întrevederi între oficiali de diferit nivel ai statelor noastre. În context, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că prima acreditare a unui ambasador al RM în Iran cu reşedinţa la Baku, Gheorghe Leucă, va contribui la intensificarea cooperării multidimensionale moldo-iraniene.

Președintele Moldovei și-a exprimat încrederea că vizita pe care a avut-o în februarie curent în Iran și înțelegerile la care s-a ajuns atunci vor impulsiona dialogul dintre statele noastre și va conduce la aprofundarea relaţiilor pragmatice şi de interes comun.

În cadrul discuției părțile au stabilit că între țările noastre există un potenţial considerabil nevalorificat, cu precădere în domeniul investițional, agroindustrial, energetic, financiar–bancar, al transporturilor, turismului etc.


Igor Dodon a încurajat participarea companiilor iraniene în activitatea zonelor economice libere și a parcurilor industriale din RM, care oferă condiții atractive pentru investitorii străini, și a pledat pentru organizarea în cel mai scurt timp a forumului oamenilor de afaceri din ambele țări, care ar favoriza stabilirea contactelor dintre agenții economici ale ambelor țări.

În finalul întrevederii președintele Dodon a optat pentru organizarea şedinţei comisiei mixte interguvernamentale moldo-iraniene pentru cooperare comercial-economică, care nu s-a desfășurat din 1995, fapt care va contribui la sporirea schimburilor comerciale şi dinamizarea cooperării sectoriale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?