Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Băsescu: Nu am dreptul să candidez la președinția Republicii Moldova

7 aug. 2017,, 08:35   Politică
4601 4

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a declarat, că nu ar putea să candideze la președinția Republicii Moldova, așa cum s-a vehiculat în anumite media, el subliniind că nu are acest drept, potrivit Constituției, nefiind născut pe teritoriul Moldovei.

"Nu am dreptul. Uitați-vă în Constituția Republicii Moldova. Trebuie să fii născut pe teritoriul Republicii Moldova și trebuie să ... Au introdus o condiție mai acum cîțiva ani, să ai cel puțin zece ani de cînd locuiești în Republica Moldova. Deci, cine spune așa ceva ori nu a citit Constituția Republicii Moldova, ori are pasiunea să bată cîmpii", a spus Traian Băsescu la B1TV.

Fostul președinte al României a susținut că, după Putin, în toate sondajele este dat ca cel mai popular om politic din afara Republicii Moldova, că este un pro-unionist.

"Să nu vă gîndiți că îmi văd o nouă carieră politică în Republica Moldova. Gestul pe care l-am făcut este acela de a ajuta — să accept să fiu președinte de onoare al unui partid nou —", a afirmat Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?