Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Autoritățile anunță despre închiderea unui post de televiziune

7 aug. 2017,, 04:02   Externe
11768 0

Israelul va închide biroul postului de televiziune qatarez Al-Jazeera, acuzat de autoritățile israeliene că 'incită' la violență, a anunțat Ministerul israelian al Comunicațiilor, informație confirmată și de respectivul post, transmit agențiile AFP și DPA.

De fapt Israelul acuză de mulți postul Al-Jazeera de parțialitate în acoperirea mediatică a conflictului palestinian și că ar alimenta tensiunile legate de locurile sfinte din Ierusalim. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat la sfârșitul lunii iulie că dorește să expulzeze din Israel redacția Al-Jazeera.

În anunțul de duminică, Ministerului israelian al Comunicațiilor precizează că va anula acreditările jurnaliștilor Al-Jazeera și va sista transmisiunile acestui post în Israel prin cablu și satelit, urmând de asemenea să-i fie închise birourile redacției din Israel.

Al-Jazeera a confirmat pe Twitter că redacția sa din Israel va fi închisă, precizând în plus că această decizie a autorităților israeliene va afecta difuzarea emisiunilor postului în limbile arabă și engleză.

Postul Al-Jazeera a fost deja interzis în mai multe țări, precum Egipt, Siria, Irak, EAU și Arabia Saudită, și a fost adesea acuzat că este portavocea grupărilor islamiste, acuzații negate de postul qatarez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?