Intoxicație în masă la o tabără de copii din Ștefan Vodă

Intoxicație în masă la o tabără de copii din Ștefan Vodă

23 de copii, printre care şi 10 din România, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat la tabăra de odihnă „Dumbrava” din raionul Ștefan Vodă.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 4 august, iar cauzele urmează a fi identificate.

Potrivit declarațiilor preliminare, copii au început să se simtă rău spre sfîrșitul zilei, aceștia au fost diagnosticați cu diaree acută și transportați la spitalul raional Ștefan Vodă, secția de boli infecțioase. 

Am vorbit de dimineață cu medicul. Acesta spune că copii se simt deja mai bine, analizele sînt bune, iar mîine aceștia urmează să fie externați”, a declarat pentru Deschide.MD o lucrătoare a taberei de odihnă, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea. 

Potrivit ei, cauza intoxicației ar fi fructele. Copii din România au plecat împreună cu două educatoare la bazinul din apropiere, iar acolo au fost serviți cu mai multe bucate, printre care pepene verde și galben. 

Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică a raionului Ștefan Vodă, dar și cei din Chișinău s-au deplasat la fața locului și au inspectat cantina, unde se hrănesc copii. Cîteva eprubete au fost trimise la Chișinău spre examinare, pentru stabilirea cauzei exacte a intoxicației. 

Potrivit unor surse Deschide.md, la spitalul raional Ștefan Vodă au rămas internați, cu diagnosticul interocolită, 23 de copii, dintre care șapte copii și o educatoare de 41 de ani sînt din România. Toți sînt înafara oricărui pericol.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load