X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Rusia reacționează dur la sancțiunile UE în legătură cu turbinele cu gaz Siemens

5 aug. 2017,, 20:01   Externe
3550 0

Rusia a afirmat sîmbătă că decizia Uniunii Europene de a sancționa un adjunct al ministrului rus al energiei în legătură cu livrarea de turbine cu gaz Siemens peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Moscova, este ilegală și motivată politic, relatează agenția Reuters.


UE a impus prima dată sancțiuni împotriva Rusiei după anexarea în 2014 a peninsulei Crimeea. Vineri, UE a luat măsuri suplimentare ca răspuns la furnizarea de turbine cu gaz Crimeii, care încalcă sancțiunile existente.

''Interferența într-o dispută între două entități comerciale este o încălcare directă a normelor legale internaționale. Ministerul rus al Energiei nu are nici o îndoială că UE a luat această decizie bazată doar pe motive politice'', se afirmă într-un comunicat al ministerului respectiv.

Potrivit AFP, trei responsabili ruși, inclusiv adjunctul ministrului rus al energiei Andrei Cerezov, figurează de vineri pe lista neagră a UE care le interzice să călătorească în Uniunea Europeană și le blochează bunurile pe teritoriul UE. sînt vizate, de asemenea, trei întreprinderi.

În iulie, Siemens a declarat că turbinele, livrate de către grupul german unor întreprinderi rusești, au fost deturnate, ''contrar voinței sale'', către Crimeea, care se confruntă deseori cu pene de curent masive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?