Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Proiectul "Bugetul Participativ" este susţinut de circa cinci mii cetăţeni ai Moldovei

5 aug. 2017,, 10:29   Capitala
3248 0

Peste 4700 de cetăţeni ai Moldovei au susţinut prin semnăturile sale proiectul privind bugetarea civilă în municipiul Chişinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG, primăria municipiului Chişinău informează că în total, au fost depuse spre finanţare 53 de proiecte. Din acestea, 40 au fost acceptate, iar în cazul a 11 proiecte autorii urmează să rectifice anumite chestiuni, în decursul a 7 zile, precum ajustarea bugetului, completarea numărului de semnături colectate, clarificarea obiectivelor.

Lista finala a proiectelor acceptate spre participare prin mecanismul bugetării participative, care va fi supusă procedurii de vot, va fi definitivată şi publicată la data de 11 august.

În acest an au fost depuse proiecte în sumă totală de peste 4,2 mil. lei, iar cofinanţarea din partea grupurilor de iniţiativă este de 1,4 mil. lei, în condiţiile în care din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile a fost alocat 1 mil. de lei. De asemenea, au fost colectate peste 4700 de semnături din partea cetăţenilor pentru susţinerea proiectelor.

Proiectul a apărut în Brazilia, iar în prezent mii de oraşe din toată lumea au diverse mecanisme de bugetare civilă. Cetăţenii decid asupra anumitei părţi a bugetului, privind unele priorităţi de amenajare şi alte lucruri care necesită îmbunătăţite în oraşe. Proiectele ce participă în mecanismul bugetării participative ţin de calitatea proastă a drumurilor şi trotuarelor, managementul defectuos al deşeurilor, transportul public problematic, starea nefavorabilă a trecerilor subterane şi lipsa parcărilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?