X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Temperaturi anormale pentru această perioadă, dar nu record

4 aug. 2017,, 18:15   Societate
3079 0

Temperaturile care se înregistrează în aceste zile pe teritoriul Republicii Moldova sunt anormale pentru această perioadă, dar nu reprezintă un record.

Șeful Centrului Prognoze Meteo, Ghennadii Roșca, a declarat pentru IPN că în 2012 au fost temperaturi și de peste 40 de grade Celsius, recordul fiind de 42,4 grade.

Cea mai mare temperatură în acest an nu a depășit 38 de grade Celsius și a fost înregistrată la stația meteorologică din Dubăsari. Temperaturile ridicate sunt provocate de un val de căldură care vine din Africa de Nord. Codul portocaliu de caniculă a fost prelungit până pe data de 6 august.

Începând cu 7 august, temperaturile vor fi în ușoară descreștere și astfel se va reveni la codul galben, cu temperaturi de 33-35 de grade. Începând cu 10 august, temperaturile vor coborî sub 30 de grade, revenind la temperaturile normale pentru această perioadă.

În intervalul 6-8 august, izolat vor cădea ploi, pe alocuri cu descărcări electrice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?