X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Forțele aeriene slovace au primit două elicoptere noi din SUA

4 aug. 2017,, 20:00   Externe
1659 0

Forțele aeriene slovace au primit din SUA două elicoptere noi UH-60M Black Hawk, pentru a înlocui actualele aparate rusești Mi-17, care se apropie de sfîrșitul duratei de viață, a confirmat vineri Ministerul slovac al Apărării, citat de Xinhua.

Elicopterele le-au fost încredințate militarilor de ministrul slovac al apărării, Peter Gajdos, în cadrul unui eveniment desfășurat la baza aeriană din Presov (est).

"sînt încrezător că după aceste două prime aeronave vor urma treptat alte șapte, în termenul prevăzut în contract. Modernizarea le va permite forțelor aeriene slovace să asigure sprijin operațiunilor militare ale forțelor terestre și speciale și, bineînțeles, să ia parte la misiuni de gestionare a crizelor interne în situații create de inundații, căderi masive de zăpadă sau incendii", a spus Peter Gajdos.

Ministrul slovac și-a exprimat totodată speranța ca modernizarea armatei să continue și în rîndul forțelor terestre.

"Vom continua modernizarea Forțelor armate slovace pentru a le face compatibile cu partenerii noștri din NATO", a subliniat Gajdos.


Ministerul slovac al Apărării urmează să primească în total din SUA nouă elicoptere, în cadrul unui contract în valoare de 261 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?