Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

“Sheriff” va juca cu campionul Poloniei

4 aug. 2017,, 15:50   Sport
2659 0

Clubul de fotbal “Sheriff” a aflat, cine va fi adversarul lui în runda play-off a Ligii Europei (LE).

Pentru calificarea în runda pe grupe a turneului european de fotbal campionii en-titre ai Moldovei vor juca două meciuri cu echipa “Legia”, care în sezonul trecut a devenit campion al Poloniei. Adversarul lui “Sheriff” a fost desemnat în cadrul tragerii la sorţi, care a avut loc pe 4 august la sediul UEFA, comunică NOI.md.

“Sheriff” şi “Legia” au ajuns în runda play-off a Ligii Europei după ce n-au reuşit să-şi învingă adversarii din etapa a treia de calificare a Ligii Campionilor. Echipa tiraspoleană a cedat în două meciuri clubului “Karabakh” cu scorul total de 1:2, iar campionilor Poloniei “nu i s-a supus” echipa “Astana”, căreia i-au cedat cu scorul total de 2:3. După aceasta, conform regulilor UEFA, a urmat retrogradarea ambelor echipe într-un turneu mai puţin prestigious, cum este Liga Europei.

Desemnarea meciurilor între campionul Moldovei şi “Legia” a avut loc în cadrul tragerii la sorţi, care a avut loc în Elveţia, unde adversari ai clubului “Sheriff” puteau fi echipele franceză “Marseille”, elenă “PAOK” sau rusă “Zenit”. Primul meci al discipolilor tehnicianului clubului “Sheriff” Roberto Bordin urmează să fie jucat pe 17 august la Varşovia. Meciul retur va avea loc pe 24 august la Tiraspol. Cîştigătorul acestei întîlniri va obţine bilet în etapa pe grupe a LE, care va avea loc pe terenurile de fotbal ale Europei din septembrie pînă în decembrie.


Menţionăm că “Sheriff” a devenit unicul din cele patru cluburi ale Campionatului Moldovei, care au continuat evoluţia în turneul european de fotbal sub egida UEFA. Celelalte trei echipe, care au evoluat în Liga Europei (al doilea ca prestigiu turneu european al cluburilor după LC – n.red.), au fost eliminate în etape incipiente. Astfel, cluburile “Dacia”şi “Milsami” au fost eliminate deja în prima rundă de calificare, iar “Zaria” a acces în următoarea etapă a turneului, unde a cedat adversarilor din Cipru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?