Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Fermierii îşi vor prezenta produsele în cadrul unui tîrg

4 aug. 2017,, 09:10   Societate
2437 0

Peste 20 de producători din toate colţurile ţării, vor prezenta 11 tipuri de pomuşoare, crescute în Moldova, în cadrul tîrgului agro-gastronomic Summer Berry Fair care va avea loc pe 6 august în Parcul Catedralei.


Organizatorii evenimetului au comunicat pentru agenţia INFOTAG, că începînd cu ora 10.00 oaspeţii vor fi întîmpinaţi de către vedetele din Moldova, care vor prepara deserte din pomuşoare conform unor reţete speciale.

"Scopul tîrgului este de a susţine producătorii autohtoni şi Asociaţia Pomuşoarelor şi de a contribui la transformarea pomuşoarelor crescute în Moldova într-un brend naţional. Cumpărătorii trebuie să aleagă produse ecologice. În cadrul tîrgului ei vor putea să degusteze pomuşoarele a fiecărui producător şi să se convingă în calitatea acestora. La rîndul său producătorii vor putea afla mai mult despre preferinţele consumatorilor, pentru a promova produsele sale, vor face schimb de idei cu colegii", a spus organizatorul tîrgului Nata Albot.

Potrivt ei, cumpărătorii vor putea achiziţiona "afine, aronii, mure, goji, căpşuni tîrzii, cătina şi măceşul la preţuri reduse de la producători".

"Vom putea degusta pomuşoare şi deserturi din diferite colţuri ale ţării. Pomuşoarele se vor vinde în caserole cu indicarea logoului a fiecărui producător, iar cei mai iscusiţi gastronomi vor veni cu mousse-uri, tarte, smothie-uri şi alte deserturi gătite din pomuşoare. Echipa KLumea va găti clătite live, care vor fi servite cu miere şi mure proaspete", a adăugat ea.

Intarea la eveniment este gratuită.

INFOTAG precizează: Summer Berry Fest se desfăşoară la Chişinău pentru a treia oară. Evenimentul este organizat de Klumea pentru Asociaţia "Pomuşoarele Moldovei", susţinut de USAID, PNUD şi Uniunea Europeană. În anul 2016 peste 700 de producători de pomuşoare din Moldova, plantaţiile cărora constituie 3 mii hectare, au exportat circa 13% din recoltă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?