X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Krasnoselski l-a decorat pe Rogozin cu medalie

3 aug. 2017,, 13:30   Politică
5951 4

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost distins cu Medalia jubiliară "25 de ani de la operaţiunea de menţinere a păcii în Transnistria". Premiul i-a fost oferit personal ieri de către preşedintele nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski, "pentru participarea activă la instaurarea păcii pe pămîntul transnistrean".


Potrivit site-ului liderului transnistrean, întîlnirea a avut loc la Moscova, la iniţiativa lui Rogozin, pentru a discuta "soarta misiunii de menţinere a păcii pe Nistru". La propunerea vicepremierului rus, subiectul a fost discutat cu "uşile închise".

Potrivit lui Rogozin, "anume pacificatorii nu permit escaladarea conflictului". "Prin urmare, în situaţia actuală se observă încercări de a aplica lovituri trupelor noastre care apără lumea cu fermitate", a spus el, propunîndu-i lui Krasnoselski să discute cum în această situaţie urmează să fie "consolidată menţinerea păcii şi securităţii Transnistriei".

Liderul de la Tiraspol, de asemenea, consideră că "recentele decizii ale Curţii Constituţionale şi Parlamentului Republicii Moldova privind prezenţa militară rusă şi înlocuirea formatului de menţinere a păcii cu unul civil sînt foarte periculoase".

„Are loc o presiune asupra pacificatorilor ruşi. Observ dorinţa de a expulza trupele ruseşti din Transnistria. Dar eliminarea componentei de menţinere a păcii este o cale directă spre escaladarea conflictului", a spus el.


În afară de subiectul legat de operaţiunea de menţinere a păcii, părţile au discutat aspecte legate de acordarea de către Rusia a ajutorului social-economic Transnistriei. „În această situaţie va fi necesar să se ia în considerare în detaliu problema sprijinului economic, pentru a nu permite acţiuni provocatoare legate de izolarea economică a Transnistriei", a spus Rogozin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?