Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Tiraspolul percepe "extrem de negativ" decizia în privința lui Rogozin

3 aug. 2017,, 12:22   Politică
2864 1

Ministerul de Externe al autoproclamatei RMN a calificat drept "extrem de negativă” decizia Guvernului Republicii Moldova de a-l declara pe vicepremierul rus, reprezentantul special al preşedintelui rus în Transnistria, Dmitri Rogozin, persona non grata".


Într-o declaraţie la acest subiect, decizia Guvernului Republicii Moldova este numită "un pas distructiv, o provocare politică împotriva Rusiei şi a Transnistriei".

"Sîntem siguri că această mişcare este o confirmare suplimentară a strategiilor Chişinăului de a intensifica tensiunile, de a înrăutăţi situaţia în dialogul cu Transnistria şi de a expulza Rusia din întreg spaţiul regional", se spune în document, ai cărui autori "atrag atenţia asupra intensificării deliberate a confruntării în jurul conflictului moldo-transnistrean".

Potrivit acestora, "declararea drept persona non grata a reprezentantului special al preşedintelui rus în Transnistria are drept scop de a distruge sistemul de comunicare între cele două părţi şi obstrucţionarea unui format de interacţiune la nivelul guvernelor Rusiei şi Transnistriei".

"Caracterul demonstrativ al deciziei părţii moldoveneşti confirmă angajamentul Chişinăului faţă de utilizarea metodelor de presiune, sancţiuni şi blocade, indică refuzul categoric al autorităţilor moldovene de a construi un format civilizat de cooperare cu Rusia şi Transnistria pe un şir de subiecte de actualitate", susține Ministerul de Externe de la Tiraspol, îndemnînd partenerii internaţionali să se concentreze "asupra proceselor care se desfăşoară în jurul Transnistriei şi să întreprindă contraacţiuni împotriva măsurilor distructive pentru a nu permite escaladarea situaţiei".


Tiraspolul a dat asigurări că "Transnistria, la fel ca şi anterior, va depune toate eforturile pentru a consolida şi dezvolta parteneriatul strategic cu Rusia, precum şi pentru a proteja drepturile şi interesele tuturor transnistrenilor, inclusiv a celor mai bine de 200 de mii de cetăţeni ruşi care locuiesc în republică".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?