Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Arestul preventiv al activistului Partidului Nostru a fost prelungit

2 aug. 2017,, 16:05   Societate
1992 1

Instanţa de judecată a sectorului Rîşcani, la cererea procurorilor, a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv al activistului "Partidului Nostru" Felix Grincu.

Avocatul Ion Cerga le-a comunicat jurnaliştilor că urmărirea penală nu a dus niciun argument nou în favoarea cererii sale.

"Pe parcursul a 10 luni procurorul comunică instanţei aceleaşi lucruri. Potrivit lui, Felix Grincu poate influenţa martorii sau comite o altă infracţiune. În acelaşi timp, legea prevede că termenul de arest poate fi prelungit doar dacă există dovezi suplimentare", a menţionat el.

Potrivit lui, apărarea a atras atenţia instanţei de judecată asupra faptului că starea de sănătate a lui Grincu s-a înrăutăţit.

"Felix Grincu se află în arest din toamnă 2016. Potrivit recomandărilor medicilor, el trebuie să urmeze un regim special, precum şi o examinare medicală suplimentară. Acest fapt a servit drept baza argumentelor apărării pentru a schimba măsura preventivă împotriva activistului. Cu toate acestea, şi de această dată instanţa a ignorat argumentele avocatului", a spus Cerga.

Felix Grincu a fost arestat pe 17 noiembrie 2016, în cadrul unei cauze penale reînnoite, închise anterior prin deciziile instanţelor Centru, Rîşcani, şi în 2013 a Curţii Supreme de Justiţie, care a recunoscut nevinovăția activistului "Partidului Nostru".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?